Stem 3 maart lijst 5 ChristenUnie

maandag 01 maart 2010 21:52

ChristenUnie Logo Nieuwsbrief ChristenUnie Veendam

Stem 3 maart Lijst 5 ChristenUnie

Beste ontvanger,

Zoals bekend zijn a.s. woensdag de gemeenteraadsverkiezingen. Als u een duidelijk christenlijk geluid wil in de gemeenteraad van Veendam stem dan woensdag op


Geen schreeuwend “alles moet anders” geen onhaalbare beloften: In onzekere tijden zorgt de ChristenUnie voor stabiliteit.

Kun je geloof en politiek combineren? Jazeker: Vanuit de gedachte dat de christelijke moraal,  naastenliefde niet alleen goed is voor christenen, maar voor alle mensen in Veendam zijn we al weer 12 jaar actief. Eerst als GPV/RPF combinatie, later als ChristenUnie.

 • We zijn in het begin van deze raadsperiode landelijk in het nieuws geweest met ons pleidooi voor een huwelijkscursus, daar waar relaties dreigden te stranden. Dit punt wordt landelijk opgepakt door onze minister Rouvoet van Jeugd en Gezin.
 • Om gokverslaving een halt toe te roepen hebben we ons verzet tegen de uitbreiding van het casino en willen dat blijven doen.
 • De stadsregel die de ChristenUnie al in 2003 introduceerde: “respect voor elkaar altijd” blijft tot op de dag van vandaag actueel.
 • We blijven ons inzetten voor een beter milieu: als ware rentmeesters mogen we onze aarde gebruiken, maar niet verbruiken. We zijn dan ook voorstander van toepassing van zonne-energie en (mits goed geplaatst) windenergie. Daarnaast verdienen biobrandstoffen meer aandacht dan nu het geval is.
 • Om de afvalkosten van onze gemeente te beperken willen we diftar (=betalen voor aangeleverd afval) per geleegde grijze container. Met een klein financieel duwtje in de rug verwachten we veel betere scheiding van afval.
 • We hebben ons met succes verzet tegen extreme hoogbouw zoals gepland was op het voormalige busstation.
 • Om ons winkelcentrum aantrekkelijk te houden blijven we voorstander van gratis parkeren in het centrum. Eventueel kan een blauwe zone (met parkeerschijf) worden ingesteld.
 • De ChristenUnie is tegen koopzondagen. De extra omzet van een koopzondag weegt zelden op tegen de extra kosten. We gunnen ondernemers en het winkelpersoneel een welverdiende zondagsrust.
 • Om de service aan burgers te verbeteren steunen wij de samenwerking met de gemeente Pekela.
 • De gemeente mag niet op te grote voet leven. Het miljoenentekort op de meerjarenbegroting moet opgelost worden zonder dat mensen met een laag inkomen hiervan de dupe worden.
 • Maar niet alleen de minima moeten geholpen worden, ook mensen die net iets meer verdienen dan het minimumloon mogen niet buiten alle subsidieregelingen en andere tegemoetkomingen vallen. De ChristenUnie zet zich niet alleen in voor deze groep mensen maar steunt ook het huidige college hierin die deze problemen onderschrijft.

Klik hier voor het volledige verkiezingsprogramma. Voor vragen kan u contact op nemen met Rolf Helder telefoonnummer: 06-19710842 of er mail: rolf.helder@veendam.christenunie.nl

Let er op dat u naast de stemkaart ook een geldig identiteitskaart dient mee te nemen. Als uw iemand anders met een machtiging laat stemmen dan is een kopie van de identiteitskaart verplicht.
U kan stemmen vanaf 7:30 uur tot 21:00 uur.

Mocht het zo zijn dat u of mensen in uw omgeving vervoer nodig hebben naar het stembureau dan kan u contact opnemen met Markus Janssen telefoonnummer: 06-14644565. Ook kan u natuurlijk iemand met een machtiging laten stemmen (kunnen wij ook voor u regelen).

« Terug

Reacties op 'Stem 3 maart lijst 5 ChristenUnie'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 16-01-2015 04:04 Quote
Maar deze Colt GMT + Imitatie Horloges verschilt niet alleen door de functionaliteit en robuustheid. Het Breitling Replica heeft ook Breitling heeft een sportief, elegant en eigentijds design. Bijvoorbeeld, de bezel is ingericht Replica Rolex cijfers en per uur index gemarkeerd, onderstreept door het contrast tussen gepolijst en satijn nabewerken oppervlakken. De wijzerplaat speelt de dynamiek met grote getroffen Arabische cijfers en een inrichting van concentrische lijnen.
Nieuw bericht